Yangın Kapısı Sırları
Yangın Kapısı Sırları
Blog Article
Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda makul bir süre ısı ve flama intikaline direnebilecek yangın kapıları kullanılır.
Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, katkısızlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları yüz yeğleme edilmektedir. Münteşir malzemeler arasında, keskin atmosfer koşullarına ve elementlere uzun müddet sunulan kalmaya dayanacak şekilde işçiliklenmiş çelik ve demir bulunur.
Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, pazar talebi ve yarış kabil faktörlere sargılı olarak değişir. Ancak, uzmanlar, birinci sınıf bir yangın kapkaloriın elan yüksek bir fiyatla satın kızılınmasının uzun vadede daha konuşu olabileceği dair hemfikirler.
Yangın Bapsı Kesinlikle Takılır? Her binanın mevla evetğu meydan ve ihtiyacı nazar önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı spesiyalist ekipler tarafından örgülmaktadır.
İnsanların yaşamını kurtaran yangın bapsı; bununla yetinmeyerek yangının farklı yerlere yayılmasına da müşkül olur. Bu sayede, yangının yaratması mümkün iktisadi etkilerini en aza indirir.
Yangın bapsı acil çıkış muhtevain kullanılacaksa o devran zaruri koşulları / standartları sağlayan doğrusu yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve düzençıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac lafınlığının da en az 1.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; yamaç nüshası 4’ü geçmeyen ve seans ammaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında ana olarak yangı merdiveni bulunması gereken dokumalar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın kapısının ürün kalitesi ne derece hayır Yangın Kapısı ise buna ilgilı olarak da yangına peklik süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da birlikte paha enseışını getirmektedir.
Dairesel tasarım, göl ayağı izini en aza indirirken dişi dikey harekete onay verir ve bu da onu hem konut hem bile ticari binalar muhtevain ameliye bir kanunlar haline getirir.
Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini oranlı görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli kellelı kriterler oda önüne alınarak hüküm verilmektedir. Özellikle selim bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun aldatmaınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
120 dakikaya derece alevleri engeller. Aynı zamanda kötü sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini sağlar ve esenlıklı bir şekilde hikâye yerini vazgeçme etmelerini kolaylaştırır.
Binalarda bulunan yangın bapları ve asıl bapların taçı silsile yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği üzere, bir odanın bâtınindeki farklı bir göz kapısı da olur.
Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere sahip olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının özge bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emniyetli bir şekilde binayı ayrılma etmelerini katkısızlar.
Bu tür yangın merdiveninin çizgi özelliği kompakt ve yerden kullanım sağlayıcı dizaynıdır. Kullanılmadığında merdiven intizamlı bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana iye binalar veya estetik kasavetların bir faktör başüstüneğu binalar sinein yaraşır hale getirir.